Kundalini Yoga

Kundalini (Sanskriet) betekent letterlijk ‘opgerolde’. Dit duidt op de energie die opgerold in het stuitchakra ligt. Kundalini Yoga is de technologie om deze energie te ontwaken en omhoog te brengen via de chakra’s (bewustzijnscentra). Kundalini is de evolutionaire energie in de mens en dus enorm krachtig. Daarom is het raadzaam om het opwekken ervan altijd onder begeleiding te doen. Ook stem je je voor je beoefening altijd af op je hogere Zelf.
De kundalini Yoga gaat naast het activeren van de energie ook over het voorbereiden van lichaam en geest op die krachtige stroom.

De veranderingen die het intreden van het nieuwe tijdperk met zich meebrengen blijven niet onopgemerkt voor ons mensen. De planeet en ook wij zelf ondergaan een diepe transformatie.
Kundalini Yoga kan je daarin heel goed helpen. Het ruimt blokkades op, brengt oude energiepatronen aan het oppervlak, transformeert, kalmeert en geeft je de grit, gratie, het aanpassingsvermogen en de kracht die je nodig hebt in deze tijd.

Kundalini Yoga heeft in het westen met name bekendheid verkregen dankzij meester Yogi Bhajan, die deze vorm in 1969 in de VS introduceerde.

Comments are closed.